tirsdag 30. juni 2009

Torghatten


Vil vise dere et litt artig bilde(fjellet Torghatten i Brønnøysund) .Det er lagd av stein og sand som er malt og med litt maritim hamp ramme på. Er skikkelig flott. Dette er et bilde vi har fått i gave,ikke noe jeg har lagd.
Må jo bare ha med Sagnet om Torghatten da,det er det vi liker å tro på ,men fakta er vel at det er isen som har laga hullet...eller hvem vet.?!

Sagnet om Torghatten
I følge sagnet var det Hestmannens pil som skapte hullet.
- En kveld fikk Hestmannen se de syv søstre og Lekamøya bade i sjøen ved Landego. Et eneste blikk tenner hans attrå til Lekamøya, og han beslutter å røve henne ved midnatt. Til hest i full rustning med kappen over skuldrene jager han sørover. jomfruene oppdager han og flykter i all hast til de ikke orker mer og kaster seg ned ved Alstahaug. Bare Lekamøye fortsetter flukten mot sør mens kongen i Sømnafjelene står og jakttar den ville flukt. Da nærmer dagen seg på gyldne skyer, og Sømnakongen ser den skuffede beiler legge pilen til buen. Idet pilen suser fra buen kaster Sømnakongen sin hatt i veien og redder dermed Lekamøya. hatten faller ned ved Torgar.

I samme stund renner sola, og alt blir til stein...
Ha ei flott uke!

1 kommentar:

  1. Sagaen om hvordan hullet i Torghatten ble til har jeg fått inn med morsmelka,hehe.Min mor var jo fra Velfjorden og fortalte oss tidlig den sagaen.Veldig kjekt å få den repitert her,for jeg hadde begynt å glemme hvordan den var.Bildet var flott og litt uvanlig.
    Ha det bra og kos deg i godværet.

    SvarSlett